keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Ensimmäiset Tokotreenit onnistuneesti takana :)

Enemmän kuin tyytyväinen olen niin Jurin kuin Lucan treeneihin, pojat todistivat etteivät ole niin toivottomia kuin olen luullut :) Sain molemmille pojille ryhmäpaikat Keski-Pohjanmaan Koirakiltan treeneistä, ajomatkaa täältä tulee hieman mutta onneksi molempien treenit on samana päivänä niin ajaminen kannattaa :)

Juri pääsi perustoko ryhmään, jossa perustottelevaisuuden lisäksi vahvistetaan kontaktia erilaisissa häiriötilanteissa. Ryhmä on meille sopiva, Jurilla kun tuota intoa tekemiseen löytyy mutta malttia ja pitkäjänteisyyttä tarvitaan vielä hieman lisää :) Ja tunnustan että poika on saanut viettää lapsuutensa aika vapaasti, joten peustottelevaisuudesta on hyvä aloittaa ja siitä sitten pikku hiljaa lisätä vaikeusastetta :)

Tunti aloitettiin luoksepäästävyydellä, tiesin että Jurille se ei ole hankalaa mutta päänvaivaa saattaa aiheuttaa se että pitää pysyä perusasennossa koko sen ajan kun toinen silittää ja vielä pitää malttaa olla paikallaan.  Kun meidän vuoromme tuli niin poika oli vieressäni perusasennossa, pysyi koko tervehtemisen ajan paikallaan vaikka häntäheilui koko ajan. Tämän treenin jälkeen palkkasin pojan kunnolla :) Minun sählääjä todisti että osataan sitä olla paikallaankin.

Seuraavana oli perusasennon vahvistamista ja seuraamista. Perusasennossa Jurilla on oikea paikka, seuraavaksi pitää alkaa apua poistamaan. Ohjaan kädellä missä on namupalkka, ensin namupalkka pois ja sen jälkeen käsiapu pikku hiljaa pois. Seuraamisessa poika pysyy hyvin oikeassa paikassa, ja pääsimme etenemään viidestä askeleesta kahdeksaan askeleseen. Seuraamisessa on samatilanne kuin perusasennossa, avut pois pikku hiljaa ja askeleiden lisäämistä :) Molemmat asiat menivät paremmin kuin olisin uskonut, sain tehtyä molemmista pari hyvää toistoa ja niihin oli hyvä lopettaa :)

Vakavamman osuuden jälkeen oli vuorossa pujottelua toisten koirien ja ihmisten ohi niin että kontakti pysyy ohjaajaan, tämäkin harjoitus meni odotettua paremmin alussa piti hieman riehua ja riekkua mutta loppukohden kontakti pysyi ja päästiin jokaisen ohi rauhallisesti. Tässä harjoituksessa tuli myös harjoiteltua kontaktin pysymistä samalla kuin toiset menevät vierestä ohi :)

Kävimme myös läpi liikkeestä pysähtymistä, tätä olin Jurin kanssa ottanut muutaman kerran pihalla joten pojalla oli hieman jo tietoa mitä vaaditaan. Aluksi Juri tarjosi maahan menemistä, joka on ehdoton suosikki ja sinne mennään ja vauhdilla. Muutaman toisten jälkeen Juri pysähtyi ja malttoi pysyä paikallaan niin että pääsin muutaman askeleen eteenpäin.

Lopuksi vielä harjoittelimme pyörimistä molempiin suuntiin, siihen oli hyvä päättää onnistuneet treenit :)
Olen tyytyväinen Jurin tekemiseen, ja siihen että täysin uudessa ympäristössä poika pystyi keskittymään hienosti ja halusi tehdä töitä kanssani :) Teimme paljon asioita, mutta en tehnyt kovin montaa toistoa jotta into pysyy myös jatkossa!

Lucan kanssa olemme Kilparyhmässä jossa on alo- ja avoluokan koiria. Aloitimme tunnin luoksepäästävyydellä ja paikallaan ololla. Nämä molemmat menivät hyvin, luoksepäästävyydessä Luca tyytyi vain vilkaisemaan kouluttajaa ja paikallaan olossa poika pysyi paikallaan hienosti vaikka toinen vierustoveri nousi seisomaan ja toisella puolella kaveria käytiin palkkaamassa useasti. Luca pysyi paikoillaan hievahtamatta häntä heiluen. Kun palasin Lucan viereen niin poika nousi perusasentoon ennenkuin tuli käsky. Eli sitä pitää vielä vahvistaa.

Kävimme läpi seuraamista, ja saimme hyviä vinkkejä miten saan seuraamisesta tiiviimpää ja täyskäännöksistä parempia. Lyhyitä seuraamispätkiä ja sen jälkeen superpalkka joka on pallo :) Täyskäännöksissä namipalkka avuksi ja yksittäisiä toistoa useampi :) Luca tekee töitä täydellä innolla mutta välillä kierrokset nousevat kattoon ja sen jälkeen on ihan sama mitä sanoo, joten tärkeintä on pitää oma mieli rauhallisena ja koiran kierrokset kohtuullisina, joka on helpommin sanottu kuin tehty :)

Päätimme treenit luoksetuloon, joka on Lucan bravuuri ja kouluttaja totesikin että upeasti meni :) Saimme myös suosituksen osallistumaan kokeisiin, pitää tässä alkaa katsomaan koekalenteria jos vaikka lähtis hakemaan sen ykköstuloksen alokasluokasta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti